Kategóriák
100 napos matrac visszavásárlási garancia

100 napos matrac visszavásárlási garancia

Legkedveltebb matracok
Termékajánló
Tippek matrac választáshoz, matrac tesztek és bemutatók
2019.03.15 15:43

Matrac méretek

A kereskedelmi forgalomban kapható matracok szabvány méretűek. Új ágyunk kiválasztásakor jó ha tudjuk, mik a legkönnyebben elérhető matrac méretek. Összegyűjtöttük a standard matrac méreteket, sőt, azt is megmutatjuk, hogy a matrac vastagság hogyan befolyásolja alvásminőségünket.

Matrac szabvány méretek

Bár a lakások árának növekedésével párhuzamosan az utóbbi időben a legkedveltebb matrac méretek csökkentek, a matrac szabvány méretek hosszú ideje nem változtak.

A standar méretű matrac hossza 200 cm. A különböző matrac méretek tulajdonképpen különböző szélességeket jelentenek:

Gyermek matrac méretek

A tökéletes gyermekmatrac kiválasztásakor a kényelem és a megfelelő alátámasztás mellett a gyermek matrac mérete az egyik legmeghatározóbb szempont. Ezért különösen fontos a megfelelő gyermek matrac méretének a meghatározása. A gyermek matrac méretek a standard matrac méretektől eltérőek.

A gyermek matrac méretek a következők lehetnek:

  • 60x120 matrac
  • 70x120 matrac
  • 70x140 matrac
  • 80x160 matrac

 

Ifjúsági matrac méretek

Nagyobb gyermek esetén kombi-ifjúsági matrac méretek között is válogathatunk.  Az ifjúsági matrac méretek a standard matrac méretektől eltérőek.

Az ifjúsági matrac méretek a következők lehetnek:

 

Matrac vastagság

A matrac vastagság fontos szerepet játszik a test minden pontjának tökéletes alátámasztásában, alvási szokásoktól függetlenül, megfelelő helyzetben tartva a gerincet. Ezáltal a matrac vastagság meghatározza a matrac komfortját. A matrac vastagság matractól függően eltérő lehet. Mindenki számára más az ideális matrac vastagság, azonban ez több tényezőtől függ: az ágyrács sűrűsége, rugalmassága, az elvárt ülő magasság, illetve a használó súlya.

 

Egyedi matrac

Különleges igényekkel rendelkező vásárlóinknak egyedi matraccal kedvezünk.  Akár méretben tér el az átlagostól, akár formában, szakképzett munkatársaink készséggel állnak az Ön rendelkezésére! Nem tud olyat kérni, amit ne tudnánk teljesíteni! Egyedi matrac, egyedi igényekre szabva!

 

matracportal.hu