Kategóriák
100 napos matrac visszavásárlási garancia

100 napos matrac visszavásárlási garancia

Legkedveltebb matracok
Termékajánló
Tippek matrac választáshoz, matrac tesztek és bemutatók
2019.05.08 13:39

Vákuum matrac kibontása

A vákuum matrac kibontása szerencsére nem bonyolult művelet.  Bárki könnyedén elvégezheti otthonában a vákuum matrac kibontását, ha odafigyel a megfelelő körülményekre.

A vákuum matrac kibontásakor figyeljünk, hogy két rétegből áll, ami a vákuumcsomagolási technológia miatt van.  

A gyárban elkészült matracokat elszállítják a csomagolási helyre, ahol a matracot behúzzák egy a két végén nyitott fóliatömlőbe, ezután egy óriási présgép ránehezedve kinyomja a matracból a levegőt, majd ebben az összepréselt állapotban lehegesztik a két végét, hogy a szállítás során se jusson levegő a vákuumcsomagolásba.  

 

Miután megérkezik, a vákuum csomagolt matracunk mi a teendő?

A vákuum matrac kibontásánál mindkét fóliát egymás után távolítsuk el.

Ezt végezzük ollóval vagy egy késsel, de nagyon óvatosan, nehogy kárt tegyünk a matracban.

A vákuum matrac miután levettük a fóliát egy lapos, matracra alig hasonlító valami lesz, amiről első pillantásra nehéz elhinni, hogy az a matrac lesz belőle, amit először megrendeltünk.

A matracból kiszorított levegő már a kibontásnál kezd visszaáramolni a matracba és a matracok szerkezete, formája szép lassan az összepréselt állapotból kezd visszaállni az eredeti még a gyártás során kapott alakjára.

Ne feküdjön rá túl korán!

A belső matrac szerkezet épségének megőrzése érdekében meg kell várni, hogy a matrac az eredeti formájára visszaálljon. Ez általában 24 óra időtartam alatt bekövetkezik, ennyi idő kell mindenképpen, hogy terhelhető legyen a matrac! 

Tartsuk be 24 órás időtartamot!